Saturday, March 24, 2012

SITEL: Άγγελος Κολοκοτρώνης (ΛΑΟΣ) προς ΥΠΕΞ : Η Ελλάδα να λάβει μέτρα εναντίον της ΠΓΔΜ ....

Το φιλοκυβερνητικό sitel, σήμερα  24-3-2012, ασχολείται με την πρόσφατη επερώτηση [1]* του βουλευτή κ. Άγγελου Κολοκοτρώνη του ΛΑΟΣ προς το Ελληνικό ΥΠΕΞ σχετικά με τις νέες ονομασίες οδών γεφυρών και πλατειών στα Σκόπια.

Αρχίζει με την διαπίστωση (δικιά τους είναι) ότι ο Νικολα Γρουεφσκι και ο δήμαρχος Σκοπίων, Κότσε Τραγιανόφσκι, έχουν γίνει δημοφιλείς στα ελληνικά ΜΜΕ, κυρίως από τις νέες ονομασίες σε οδούς και γέφυρες των Σκοπίων.

Για παράδειγμα, ονόματα, όπως  "Γέφυρα του Φιλίππου ΙΙ του Μακεδόνα" ,"Μακεδονική Φάλαγγα", "Σέρρες", "Έξοδος Αιγαίου", που θα δοθούν σε δρόμους και γέφυρες στην πρωτεύουσα εισέρχονται στην σύγχρονη Ελληνική Ιστορία.
Κύριος σχεδιαστής αυτής της κίνησης είναι ο δήμαρχος Κότσε Τραγιανόφσκι. Αυτά αναφέρει σε γραπτή επερώτηση του ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Άγγελος Κολοκοτρώνης προς το ελληνικό ΥΠΕΞ.


 Η αρθρογράφος
Σνεζάνα Γιοβανόφσκα, (Снежана Јовановска ), θεωρεί ότι "με ριζοσπαστικές θέσεις το ΛΑΟΣ θα ανεβάσει τα ποσοστά του σε βάρος του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δημοκρατίας. Για τον λόγο αυτό το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη απαιτεί από την Ελληνική κυβέρνηση να αντιδράσει στην αντίστοιχη σκοπιανή κυβέρνηση για να σταματήσουν οι προκλήσεις."

"Δεξιά ή αριστερά, όλα τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα έχουν την ίδια θέση για το θέμα της ΠΓΔΜ."
"Όχι λιγότερο ριζοσπαστική επιστολή, με ανάλογο περιεχόμενο, έστειλε πρόσφατα η  Ελληνίδα πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Η ρητορική αυτή θα αυξηθεί ιδιαίτερα στην προεκλογική περίοδο." 

"Ο Έλληνας ΥΠΕΞ κ. Σταύρος Δήμας παραδέχτηκε, ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία πρόθεση να αλλάξει την πολιτική της. Ακόμη και πριν από την ετυμηγορία της Χάγης, δήλωσε ο κ.  Δήμας, ότι  είχε καταφέρει η Ελλάδα να πείσει το ΝΑΤΟ και την ΕΕ να μην λάβουν υπόψη την απόφαση όσον αφορά τις ευρωατλαντικές επιδιώξεις της ΠΓΔΜ."

Κλείνει το άρθρο της η κ.
Σνεζάνα Γιοβανόφσκα (Снежана Јовановска) με μια αναφορά σε δήλωση του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, στην αλβανική τηλεόραση Клан, ότι ο ελληνικός αποκλεισμός της ΠΓΔΜ είχε αρνητικό αντίκτυπο στην σκοπιανή κοινωνία και είναι μία από τις κυριότερες αιτίες των τελευταίων εθνοτικών γεγονότων μεταξύ Αλβανών και Σλάβων.

Ακολουθεί η επερώτηση του κ.
Άγγελου Κολοκοτρώνη προς το ελληνικό ΥΠΕΞ [1]
και το άρθρο με τις προτάσεις για νέες ονομασίες οδών -γεφυρών των Σκοπίων που αφορούν την ελληνική Ιστορία
(ενδεικτικά)[2].
-----------
 1. Η ΕΠΕΡΏΤΗΣΗ
 Κύριε Υπουργέ,

συνεχίζουν τις προκλήσεις τους οι Σκοπιανοί, ενώ σύμφωνα με
δημοσιεύματα στον Ελληνικό και ξένο Τύπο, η νέα ενέργειά τους σε βάρος της Ιστορίας της χώρας μας είναι, να βαφτίζουν κεντρικούς δρόμους των πόλεων τους με Ελληνικά ονόματα. 
Πρωταγωνιστής αυτού του σχεδιασμού είναι ο δήμαρχος των Σκοπίων Κότσε Τραγιάνοφσκι, στέλεχος του VMRO-DPMNE, και ο άνθρωπος που έχει αναλάβει να υλοποιήσει το αμφισβητούμενο σχέδιο του εξαρχαϊσμού με την ονομασία "Σκόπια 2014". Ανάμεσα στις πολλές μετονομασίες δε ένας από τους δρόμους μετονομάζεται σε "Εξοδος στο Αιγαίο"!

Προέβηκαν επίσης σε μετονομασία μιας κεντρικής μεγάλης γέφυρας του ποταμού Βάρνταρ (Αξιός) σε Γέφυρα του Μακεδόνα Βασιλιά Φιλίππου του Β'!! Όμως εκείνο που αποτελεί ένα επιπλέον βήμα στον χορό των προκλήσεων είναι τα ονόματα εκείνα που έχουν να κάνουν με τη σύγχρονη ελληνική Μακεδονία και δείχνουν αλυτρωτισμό και εθνικιστικές βλέψεις.

Ερωτάσθε Κύριε Υπουργέ:

- Σε ποιες ενέργειες θα προβεί η Ελληνική κυβέρνηση προς τα Σκόπια, ώστε να σταματήσουν αυτές οι προκλητικές, συνεχείς και οργανωμένες ενέργειες μεθοδευμένης διαστρέβλωσης του Ελληνικού Πολιτισμού και της Ιστορίας της χώρας μας, παραβιάζοντας κάθε έννοια που διέπει τις διεθνείς σχέσεις γειτονικών χωρών, αλλά και την Ενδιάμεση Συμφωνία ;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Άγγελος Κολοκοτρώνης
Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης ΛΑ.Ο.Σ.
--------------------
 2. ΤΑ ΟΝΌΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΆΘΗΚΑΝ

Οι προτάσεις για τα νέα ονόματα οδών, γεφυρών και πλατειών στα Σκόπια. ....

Σε χθεσινό ,(7-3-2012), δημοσίευμα της utrinski vesnik και της Daily, δημοσιεύεται εκτενής κατάλογος των νέων ονομάτων που θα πάρουν δρόμοι, πλατείες και γέφυρες στα Σκόπια. Οι αλλαγές στα  ονόματα ,που θα εγκριθούν από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης των Σκοπίων, αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του φθινοπώρου. Στις προτάσεις που έγιναν από τις συμβουλευτικές ομάδες των κομμάτων VMRO-DPMNE,DUI (αλβανικού) και το Δημοκρατικό Κόμμα των Τούρκων, εκφραστικε θετικά η ειδική δημαρχιακη επιτροπή των Σκοπίων για τις ονομασίες.
Ανάμεσα στις προτάσεις για νέα ονόματα της  συμβουλευτικής ομάδας του VMRO-DPMNE έχουμε ενδεικτικά :
  • СВ. АПОСТОЛ ПАВЛЕ :   ΑΓ. ΑΠΌΣΤΟΛΟΣ ΠΑΎΛΟΣ
  • АМИНТА ИИИ :  ΑΜΎΝΤΑΣ ΙΙΙ
  • ДЕЦАТА БЕГАЛЦИ :  ΠΑΙΔΙΆ ΠΡΟΣΦΎΓΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΌΛΕΜΟΥ
  • ДИМИТАР МАКЕДОНСКИ :  ΔΗΜΉΤΡΙΟΣ Ο ΜΑΚΕΔΟΝ
  • ЕГЕЈСКИ ЕГЗОДУС :  ΈΞΟΔΟΣ ΦΥΓΉ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ (Μάλλον λάθος το ερμηνεύουμε εμείς. Με το "έξοδος" εννοούν φυγή)
  • ЗЕМЈА МАКЕДОНСКА :  ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΉ ΓΗ
  • ЈУСТИНИЈАН :  ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΌΣ
  • МАКЕДОНИЈА :  ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ
  • МАКЕДОНСКА БОРБА :  ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΉ ΜΆΧΗ
  • МАКЕДОНСКА ПРЕРОДБА :  ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΉ ΑΝΑΓΈΝΝΗΣΗ
  • МАКЕДОНСКА ФАЛАНГА :  ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΉ ΦΆΛΑΓΓΑ
  • МАКЕДОНСКИ ГЛАС :  ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΉ ΦΩΝΉ
  • МАКЕДОНСКИ ЛАВ : ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΌ ΛΙΟΝΤΆΡΙ
  • МАКЕДОНСКИ ФРОНТ :  ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΌ ΜΈΤΩΠΟ
  • МАКЕДОНСКО СОНЦЕ :  ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΌΣ ΉΛΙΟΣ (ήλιος της Μακεδονίας)
  • ОЛИМПИЈА : ΟΛΥΜΠΊΑ
  • ПЕРДИКА И : ΠΕΡΔΊΚΚΑΣ Ι
  • ПТОЛОМЕЈ : ΠΤΟΛΕΜΑΊΟΣ
  • ХЕРОНИЈА : ΧΑΙΡΏΝΕΙΑ
  • МОСТ ФИЛИП ИИ МАКЕДОНСКИ : ΓΈΦΥΡΑ ΦΙΛΊΠΠΟΥ ΙΙ ΜΑΚΕΔΌΝΑ
 ΣΧΕΤΙΚΑ2(ПЈРМ/PJRM/FYROM/БЮРМ/ARYM/ БЈР М  SITES):

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin