Saturday, March 17, 2012

Επίθεση με μολότοφ στην πρεσβεία της ΠΓΔΜ στην Πρίστινα ....

Το δεύτερο κρούσμα μετά τη δολοφονία δυο νεαρών Αλβανών από σλαβοσκοπιανό* αστυνομικό
-
 Βόμβα μολότοφ πέταξαν το βράδυ της Παρασκευής άγνωστοι στην πρεσβεία της πΓΔΜ στην Πρίστινα, από την οποία προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις άγνωστοι, που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, πέταξαν τη βόμβα μολότοφ και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Από τη ρίψη της βόμβας προκλήθηκε φωτιά που σβήστηκε άμεσα, ύστερα από σχετική επέμβαση. Το υπουργείο Εξωτερικών της πΓΔΜ καταδίκασε έντονα την επίθεση στην πρεσβεία της χώρας στο Κόσοβο.


«Δεδομένου ότι αυτό είναι ένα ακόμη σοβαρό περιστατικό, το ΥΠΕΞ αναμένει από τις αρχές του Κοσόβου να το καταδικάσουν ρητά και κατηγορηματικά και να προχωρήσουν στον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών και στην απόδοση ευθυνών»
αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της πΓΔΜ.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση στην πρεσβεία της πΓΔΜ στην Πρίστινα, το τελευταίο διάστημα. Την περασμένη εβδομάδα  άγνωστοι πέταξαν πέτρες στο χώρο της πρεσβείας προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.


Εικάζεται ότι οι επιθέσεις αυτές έγιναν ως αντίδραση για τη δολοφονία δύο νεαρών Αλβανών από σλαβομακεδόνα αστυνομικό, πριν από περίπου 20 ημέρες, στην πόλη Γκόστιβαρ της πΓΔΜ, γεγονός που πυροδότησε διεθνοτική ένταση στην πΓΔΜ και πολλά μικροεπεισόδια μεταξύ νεαρών, κυρίως
Σλαβοσκοπιανών* και Αλβανών.

Μικρές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας έγιναν τις περασμένες ημέρες και στην Αλβανία. Μάλιστα στην πόλη Μπουρέλι της Αλβανίας διαδηλωτές έκαψαν σημαία της πΓΔΜ.


Οι υπουργοί Εξωτερικών της πΓΔΜ
Νίκολα Πόποσκι και της Αλβανίας Έντμοντ Χατζηνάστο, κατά τη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή στα Σκόπια καταδίκασαν οποιαδήποτε επεισόδια βλάπτουν τις σχέσεις των δύο χωρών.

---------------------------------------
 ***Στα άρθρα του Βήματος , του Πρώτου Θέματος και Ναυτεμπορικής γίνεται χρήση των  όρων "Σλαβομακεδόνας" και "Σλαβομακεδόνων".
Πρέπει να θυμηθούμε ότι ο Enio Remondino,  της RaiNews24, σε ανταπόκριση του, τους είχε αποκαλέσει "σλαβοβο
ύλγαρους" για να γίνει σαφής ο διαχωρισμός τους από τους Αλβανούς.
Επίσης , ενδεικτικά, ένα άρθρο του κ. Κωνσταντίνου Χολέβα : "Λανθασμένοι οι όροι Σλαβομακεδονία και Σλαβομακεδόνες". 
Συνεπώς μας ξαφνιάζει η εμμονή των ελληνικών ΜΜΕ στην χρήση των όρων αυτών. Άλλωστε δεν το δέχονται και οι ίδιοι οι Σκοπιανοί. (ΕΛ)

 ΣΧΕΤΙΚΑ:

ΣΧΕΤΙΚΑ (ПЈРМ/PJRM/FYROM/БЮРМ/ARYM/ БЈР М  SITES):

-------------------------- 

2. TV "RaiNews24" : Enio Remondino called the "ethnic FYROMacedonians" "Slavo-Bulgars".


 
Jun 4, 2008

On Italian TV "RaiNews24" in the live coverage of the elections in RoM, their reporter in Skopje Enio Remondino called the "ethnic FYRO Macedonians" "Slavo-Bulgars".

To the complaints that were received, RAI Media Group replied that no insults were used, only facts.
 
The sources are a) the Skopje TV channel "A1" and

b) paltalk :

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin