Thursday, March 15, 2012

Οι Ελλαδίτες και Κύπριοι ευρωβουλευτές καταψήφισαν το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ....

TΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ (η σημερινη)- 

Χάνει τη μάχη με τα Σκόπια....Η Ελλάδα εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Χάνει τη μάχη με τα Σκόπια η Ελλάδα εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά τη χθεσινή έγκριση ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επί της έκθεσης Προόδου για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Οι Ελλαδίτες και Κύπριοι ευρωβουλευτές καταψήφισαν το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, διότι στο κείμενο εκφράζεται η λύπη της Ευρωβουλής για το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν αναφέρεται σε όρο «Μακεδονία».
Στο ψήφισμα εκαλείτο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο να αρχίσουν να αναπτύσσουν μηχανισμό επιδιαιτησίας για την επίλυση διμερών διαφορών μεταξύ ενός κράτους μέλους και ενός υποψήφιου. Η παράγραφος αυτή αφορά και την Κύπρο. Μετριάστηκε η όποια αρνητική επίπτωση από τροπολογία, η οποία αναφέρει ότι η όποια διαιτησία πρέπει να είναι σύμφωνη με τις Συνθήκες της Ε.Ε.
Ούτως ή άλλως, για να υπάρξει η όποια επιδιαιτησία θα πρέπει να γίνει δεκτή από όλες τις πλευρές, διότι η επιλογή αυτή ανήκει στα κυριαρχικά δικαιώματα κάθε κράτους μέλους. Ήδη, ο Αρμόδιος Επίτροπος για θέματα Διεύρυνσης Στέφαν Φούλε έχει τονίσει ότι όντως είναι ζήτημα που αφορά τα κράτη, αλλά η Επιτροπή, όπως άφησε να νοηθεί, είναι έτοιμη να συμβάλει προς αυτήν την κατεύθυνση εάν χρειαστεί.
----
 ΣΧΕΤΙΚΑ : 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin