Monday, March 9, 2015

Βρυξέλλες και Σκόπια ξεκινούν στρατηγικές (υψηλού επιπέδου) προδιαπραγματεύσεις ....

[ΔΟΚ. ΑΝ ΑΠΟ: 9/3/12]
Τελικά, ποιός δουλεύει ποιόν;

Στις 15 Μαρτίου, η ΠΓΔΜ ξεκινά έναν άτυπο αλλά ουσιαστικό, υψηλού επιπέδου διάλογο με την ΕΕ ως  προοίμιο για την επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων, για τις οποίες το κρατίδιο πιέζει εδώ και επτά χρόνια, χωρίς ωστόσο να έχει επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας.


Τα Κεφάλαια 23 και 24, τα οποία αφορούν τη δικαιοσύνη και τις εσωτερικές υποθέσεις, καθώς και την καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν, σύμφωνα με τα νέα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα της Κομμισιόν, και είναι τα πρώτα που πρέπει να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο του διαλόγου. 


Ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός Νικόλα Γκρουέφσκι και ο Επίτροπος για την Ευρωπαϊκή Διεύρυνση Στέφαν Φούλε θα εγκαινιάσουν  επίσημα το διάλογο στα Σκόπια.

Η αναπληρώτρια πρωθυπουργός και υπεύθυνη για την Ενσωμάτωση στην ΕΕ Τεούτα Αρίφι, επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες στις 5 και 6 Μαρτίου και παρακολούθησε δημόσια ακρόαση για το θέμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τον Επίτροπο Φούλε, τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Κοινοβουλίου για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη Έντουαρντ Κουκάν (Eduard Kukan) και τον εισηγητή για το φάκελο Ρίτσαρντ Χάουιτ (Richard Howitt). 

Η αλβανικής καταγωγής Αρίφι παρουσίασε το αναθεωρημένο Εθνικό Πρόγραμμα για την υιοθέτηση του κεκτημένου της ΕΕ στην Επιτροπή.
Macedonia Hellenic Land
http://www.macedoniahellenicland.eu/content/view/2911/30/lang,el/
9/3/12
-----------


ΣΧΕΤΙΚΑ (ПЈРМ/PJRM/FYROM/БЮРМ/ARYM/ БЈР М  SITES):
----
***Domain name registrar eNom appears to have gone titsup worldwide since the early hours of this morning, according to reports from furious customers who – at time of publication – were yet to get a response from the Washington-based firm.

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin