Monday, April 23, 2012

Κύπρος: Αντιμετώπιση τουρκικού σχεδίου Β΄, μελέτησαν ο Πρόεδρος Δ. Χριστόφιας και οι αρχηγοί των κομμάτων ...

Οι πιθανές εξελίξεις στο Κυπριακό και η αντιμετώπιση των τουρκικών μεθοδεύσεων μέσω της ενδεχόμενης υλοποίησης του σχεδίου Β΄, ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο άτυπο Συμβούλιο Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, μεταξύ των διαφόρων σεναρίων του σχεδίου Β΄ περιλαμβάνονται η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση το δεύτερο εξάμηνο του 2012 κατά την κυπριακή προεδρία, το άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής της κατεχόμενης Αμμοχώστου και την προσάρτηση των κατεχομένων με την Τουρκία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου επισήμανε ότι ο κ. Χριστόφιας ενημέρωσε τους αρχηγούς των κομμάτων για τις προληπτικές κινήσεις που έχουν γίνει, με την αποστολή επιστολών προς τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωκοινοβουλίου. Επίσης ανέφερε ότι συμφωνήθηκε να γίνουν συντονισμένες ενέργειες προς διάφορες κατευθύνσεις από την κυβέρνηση, τη Βουλή και τα κόμματα.
Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τους αρχηγούς των κομμάτων για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον γ.γ. του ΟΗΕ και την αναφορά του Μπαν Κι-μουν ότι τούτη την ώρα δεν τίθεται θέμα σύγκλησης διεθνούς διάσκεψης και ανέφερε πως ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ., Αλεξάντερ Ντάουνερ, θα ενημερώσει την Παρασκευή τον Πρόεδρο Χριστόφια για το τι μέλλει γενέσθαι με τις διαπραγματεύσεις.
agelioforos gr
---------
ΣΧΕΤΙΚΟa:
ΣΧΕΤΙΚΑb:

 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin