Thursday, April 26, 2012

Σήμερα η τελετή έναρξης για τις γεωτρήσεις στα κατεχόμενα ...

Στην ολιγόωρη παρουσία του Τούρκου Υπουργού Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, θα αρχίσει στις 11.30 το πρωί, (26-4-2012), στο κατεχόμενο χωριό Σύγκραση Αμμοχώστου η τελετή έναρξης των εργασιών γεωτρήσεων στην πηγή “Turkyurdu 1” της Ανώνυμης Εταιρείας Πετρελαίων Τουρκίας (ΤΡΑΟ), με βάση τη “συμφωνία” που είχε υπογράψει η Τουρκία με τα κατεχόμενα στις 22 Σεπτεμβρίου 2011 περί ”οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας”.

Ο Τούρκος Υπουργός θα φτάσει το πρωί στα κατεχόμενα με ειδική πτήση και μετά την τελετή, στη μία το μεσημέρι θα δώσει κοινή συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο Αρτεμις Καγιά στην κατεχόμενη Βοκολίδα μαζί με τον ψευδοπρωθυπουργό, Ιρσέν Κιουτσιούκ και το λεγόμενο υπουργό οικονομίας και ενέργειας, Σουνάτ Ατούν. Θα αναχωρήσει από το κατεχόμενα γύρω στις 4.30 το απόγευμα.
Μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων “Αναντολού”, ο κ. Ατούν είπε πως πρόκειται για φάση έρευνας και ότι το ψευδοκράτος ”ως κάτοχος φυσικού πλούτου, θα ενταχθεί στην παγκόσμια αγορά”. Οι εργασίες, ανέφερε, αναμένεται να διαρκέσουν από τρεις έως έξι μήνες. Οι προοπτικές των αποθεμάτων είναι μεγάλες, σημείωσε.
-----------

2. Οικολόγοι: Καταγγέλλουν τις παράνομες γεωτρήσεις στα κατεχόμενα

 Την έναρξη παράνομων γεωτρήσεων από την κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας στην περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου, καταγγέλλουν οι Οικολόγοι.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Κινήματος των Οικολόγων, πρόκειται για μια ακόμα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας που υπενθυμίζει ότι στην Κύπρο υπάρχει στρατιωτική κατοχή χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης από χώρα που αιτείται ένταξης.

Οι Οικολόγοι καλούν, επίσης, την Κυβέρνηση να θέσει υπόψη των Ευρωπαίων εταίρων μας τις νέες παράνομες ενέργειες των Τούρκων στην Κύπρο και να παγώσει εξ ολοκλήρου κάθε περαιτέρω ενταξιακή διαδικασία.
«Είναι αδιανόητο να συνεχίζει η οποιαδήποτε συζήτηση για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας (π.χ. «θετική ατζέντα») και ιδιαίτερα του κεφαλαίου της Ενέργειας. Η κυπριακή Κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει να εξαιρεθεί από τη διαδικασία της «θετικής ατζέντας» το κεφάλαιο της Ενέργειας, ως μέτρο αντίδρασης της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην έναρξη των ερευνών για υδρογονάνθρακες στην περιοχή Αμμοχώστου», δηλώνουν οι Οικολόγοι.
Τέλος, διαμηνύουν ότι θα προβούν σε διαβήματα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωκοινοβούλιο ανεξάρτητα από τις ενέργειες της Κυβέρνησης.
 Your only favourite Cyprus Portal
 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin