Thursday, March 1, 2012

Πολιτική βούληση να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για την ονομασία της πΔΓΜ, εκφράστηκε κατά τη συνάντηση του Λ. Παπαδήμου με τον Ν. Γκρούεφσκι .....

Πολιτική βούληση για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις ώστε να εξευρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση για την ονομασία της πΔΓΜ, εκφράστηκε και από τις δύο πλευρές κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και ο ομόλογός του από τη γειτονική χώρα Νίκολα Γκρούεφσκι, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στην Αθήνα, «στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η πορεία των διμερών σχέσεων και διάφορες πτυχές της συνεργασίας των δύο χωρών».
Ειδικότερα, για το ζήτημα της ονομασίας, αναφέρεται πως «εκφράστηκε από αμφότερες τις πλευρές η πολιτική βούληση για συνέχεια των διαπραγματεύσεων εντός του συμφωνημένου πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να επιτευχθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση».
agelioforos gr
---------------

2. Συνάντηση Παπαδήμου- Γκρούεφσκι για την ονομασία της ΠΓΔΜ
Στη συνάντηση που είχε απόψε ο Λουκάς Παπαδήμος με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι στις Βρυξέλλες τέθηκαν επί τάπητος η πορεία των σχέσεων Ελλάδας-ΠΓΔΜ και οι διάφορες πτυχές συνεργασίας των δύο χωρών.
Για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ εκφράστηκε και από τις δύο πλευρές η πολιτική βούληση για συνέχιση των διαπραγματεύσεων εντός του συμφωνημένου πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να επιτευχθεί μία αμοιβαία αποδεκτή λύση.
«Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η πορεία των διμερών σχέσεων και διάφορες πτυχές της συνεργασίας των δύο χωρών», επισημαίνεται από το Γραφείο του Πρωθυπουργού.
Ειδικότερα, για το ζήτημα της ονομασίας αναφέρεται πως «εκφράστηκε από αμφότερες τις πλευρές η πολιτική βούληση για συνέχεια των διαπραγματεύσεων εντός του συμφωνημένου πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να επιτευχθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ.
Την πρόσκληση για συνάντηση είχε απευθύνει ο κ. Παπαδήμος στην απαντητική επιστολή που είχε στείλει στον κ. Γκρούεφσκι στα μέσα Φεβρουαρίου.
————–
ΣΧΕΤΙΚΑ1 :

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin