Wednesday, March 7, 2012

Δ. Μηνάς (πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Μελβούρνης και Βικτωρίας) : Μας προκαλούν οι πολιτικοί στο «Μακεδονικό» .....

Ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Μελβούρνης και Βικτωρίας, κ. Δημήτρης Μηνάς, καταγγέλλει τα μεγάλα πολιτικά κόμματα της Αυστραλίας για «ψηφοθηρική εκμετάλλευση του «Μακεδονικού».
Το νέο ξέσπασμα του προέδρου της Παμμακεδονικής προκλήθηκε από το «χοντρό» λάθος του προέδρου της πολιτειακής βουλής, κ. Κεν Σμιθ, κατά την προσφώνηση κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας από τη FYROM.
O κ. Smith αποκάλεσε το νεοσύστατο κρατίδιο «Δημοκρατία της Μακεδονίας», επισύροντας την κριτική συναδέλφων του και την οργή της ομογένειας.
Καλωσορίζοντας στη συνεδρίαση της βουλής κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρόεδρο της βουλής της FΥRΟΜ, o κ. Smith προσφώνησε, αρχικά, την αντιπροσωπεία ως «κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία από τη FYROM», αλλά τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας, πρόεδρο της βουλής της FΥRΟΜ, Trajko Veljanoski, ως «President of the Assembly of the Republic of Macedonia» – πρόεδρο της Βουλής της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας».
Έξαλλος, ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Μελβούρνης και Βικτωρίας, κ. Δημήτρης Μηνάς, δήλωσε στο «Νέο Κόσμο» του Σαββάτου, ότι τα πολιτικά κόμματα της Αυστραλίας προκαλούν τον ελληνισμό με τη συμπεριφορά τους.
«Είναι απαράδεκτη η προσπάθεια βουλευτών και γερουσιαστών των μεγάλων κομμάτων της Αυστραλίας να αλλάξουν, για ψηφοθηρικούς λόγους, την επίσημη πολιτική της Αυστραλίας στο ‘Μακεδονικό’. Γνωρίζουμε και γνωρίζουν, ότι η Αυστραλία από το 1994 αποκαλεί το νεοσύστατο κράτος των Σκοπίων πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και οφείλουν να σέβονται τη μακρόχρονη πολιτική της Αυστραλίας.
Οφείλουν, επίσης, να εκτιμήσουν, ότι με την ανεύθυνη συμπεριφορά τους εντείνουν τις σχέσεις των δύο κοινοτήτων. Τους καλούμε να πάψουν να μας προκαλούν, για να μην υποστούν τις συνέπειες της απαράδεκτης, πολιτικά και εθνικά, συμπεριφοράς τους».
Ο κ. Μηνάς αναρωτήθηκε αν «το ολίσθημα του προέδρου της βουλής είναι προειδοποίηση για πιθανή αλλαγή της διαδικασίας συγκρότησης κοινοβουλευτικών επιτροπών φιλίας, προκειμένου να διευκολυνθεί η δημιουργία επιτροπής φιλίας των κοινοβουλίων της Βικτωρίας και της FYROM, με το συνταγματικό όνομα του κρατιδίου που απέτυχε πρόσφατα, εξ αιτίας της έγκαιρης κινητοποίησης της ομογένειας».
Προφανώς, ο κ. Μηνάς αναφέρεται στη δυνατότητα του εκάστοτε προέδρου της πολιτειακής Βουλής να καθορίζει τις προϋποθέσεις δημιουργίας κοινοβουλευτικών επιτροπών φιλίας.
Το γραφείο του προέδρου της Βουλής δεν απάντησε σε χθεσινό τηλεφώνημα του «Νέου Κόσμου» για συζήτηση του περιστατικού.
Ο «Νέος Κόσμος» πληροφορείται, ότι ο κ. Smith «επανόρθωσε το λάθος του, διορθώνοντας τα πρακτικά της βουλής».
Η κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία από FYROM επισκέφθηκε και την κοινοπολιτειακή βουλή και έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της Βουλής, Peter Slipper, και τον πρόεδρο της Γερουσίας, John Hogg.
Οι επισκέπτες συναντήθηκαν, επίσης, με μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κοινοπολιτειακής Βουλής, στα οποία έθεσαν, εκ νέου, το αίτημα για αναγνώριση της FYROM από την Αυστραλία με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» καθώς και το αίτημα για δημιουργία επιτροπής φίλων του εθνικού κοινοβουλίου με το κοινοβούλιο με την ίδια ονομασία.
Η αντιπροσωπεία δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την κυβέρνηση της Αυστραλίας για την αντικατάσταση του περιγραφικού «Σλαβομακεδόνες» με το περιγραφικό «Μακεδόνες» και προσκάλεσε τους προέδρους της αυστραλιανής βουλής και γερουσίας να επισκεφθούν τα Σκόπια.
-----------
 ΣΧΕΤΙΚΑ :
  1. Αυστραλία : Η ομογένεια ζητά εξηγήσεις από την Γκίλαρντ για τους καταγόμενους από την ΠΓΔΜ (FYROM)
-----------------------------
ΣΧΕΤΙΚΑ1 (ПЈРМ/PJRM/FYROM/БЮРМ/ARYM/ БЈР М  SITES):
------------
ΣΧΕΤΙΚΑ2 (ПЈРМ/PJRM/FYROM/БЮРМ/ARYM/ БЈР М  SITES):

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin