Sunday, March 4, 2012

«ΔΕΝ ΜΕ ΦΟΒΙΖΕΙ Η ΚΡΙΣΗ.......Η απραξία με φοβίζει»! ....

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ*(proinoslogos gr)
-
Τελευταία νοιώθω πολλούς φίλους μου να έχουν παραδοθεί στο φόβο που γεννάει η οικονομική κρίση.
Προσπαθώ να περάσω σε όλους το μήνυμα και να εγκαταστήσω στον καθένα την παραδοχή, ότι για την αντιμετώπιση της κρίσης χρειαζόμαστε γενναιοδωρία, απόλυτη αφοσίωση και σεβασμό στον άνθρωπο.
Ο πατέρας μου, μου εξιστορούσε συχνά για να το εμπεδώσω, πώς συμπεριφέρθηκε στην μεγάλη πείνα το χειμώνα του ‘ 41.  Τότε πολλοί από τους συγχωριανούς του έφτιαξαν ωραία πέτρινα σπίτια με δύο «μεριές» καλαμπόκι.  Έτσι βγήκαν από τα καλύβια.
Ο πατέρας μας ήταν δουλευτής και είχε καλή σοδειά το φθινόπωρο του ‘41. Γύρισε από το μέτωπο της Αλβανίας τον Απρίλιο – Μάϊο του ‘41, φρόντισε να οργώσει τα χωράφια του και τα έσπειρε καλαμπόκι.  Μαζί έσπειρε και μένα υπολογίζω… Η οδηγία που έδωσε στην μάνα μου τον Δεκέμβριο του ’41 που ξέσπασε η πείνα ήταν: Όποιος πεινασμένος περνά θα του δίνεις να τρώει.  Και θα του δίνεις και κάτι για να παίρνει μαζί του για το δρόμο.  Για σπίτια, έχει ο Θεός.  Καλά είμαστε και στο καλύβι!
Αυτό το πνεύμα, αυτή η γενναιοδωρία, αυτή η απόλυτη αφοσίωση και ο σεβασμός στον άνθρωπο, πιστεύω ότι μπορεί να επικρατήσει  και να δουλέψει και σε όλους εμάς, με τη συλλογικότητα και την αφοσίωση που μας διακρίνει.
  • Δεν με φοβίζει η κρίση. Η απραξία με φοβίζει και η απουσία της δημιουργικότητας.
  • ➤ Δεν με φοβίζει η κρίση. Η έλλειψη βούλησης να την αντιμετωπίσουμε με φοβίζει.
  • ➤ Δεν με φοβίζει η κρίση. Η απουσία συλλογικότητας και η νέκρωση της φαντασίας μας να βρούμε λύσεις με φοβίζει.
  • ➤ Δεν με φοβίζει η κρίση. Η έλλειψη αυτάρκειας και η απουσία της αρετής, της ολιγάρκειας με φοβίζουν.
  • ➤ Δεν με φοβίζει η κρίση.  Γιατί πιστεύω πως έχουμε μείνει πολλοί άνθρωποι που μπορούμε να αξιοποιήσουμε το κληροδότημα του ανθρώπινου πολιτισμού, για μια επανάσταση της δημιουργικότητας που θα μας οδηγήσει στην ανάπτυξη.

✴✴✴
Με άλλα λόγια για να αντιμετωπίσουμε την κρίση χρειαζόμαστε συλλογικότητα, βούληση για δημιουργικότητα, φαντασία για να βγούμε ή να σπάσουμε το περίβλημα της κρίσης και αυτάρκεια από τη μια μεριά και ολιγάρκεια από την άλλη.

* Ο κ. Ελευθέριος Γείτονας, Βελλαΐτης, είναι ιδρυτής και Γεν. Δ/ντής των «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΓΕΙΤΟΝΑ» στη Βάρη Αττικής.
(proinoslogos gr)

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin