Tuesday, February 14, 2012

Τού έκοψε τον βήχα η Μέρκελ : Η ένταξη της FYROM σε ΕΕ και ΝΑΤΟ μόνο μετά την επίλυση του ονόματος. ....

Του έκοψε τον βήχα του πρωθυπουργού των Σκοπίων Νίκολα Γκρουέφσκι η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε, χωρίς προηγούμενη επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα, για το θέμα της ονομασίας.
Κατά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη  με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, ο Νίκολα Γκρούεφσκι, ζήτησε την υποστήριξη της Γερμανίας προκειμένου στην σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Μάιο στο Σικάγο των ΗΠΑ, να αποφασιστεί η ένταξη της χώρας του, που «πάγωσε» το 2008 και την τότε ομόφωνη απόφαση της συμμαχίας.
Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, αναφέρθηκε και στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, την οποία η Μέρκελ χαρακτήρισε “σημαντική”, επισημαίνοντας ωστόσο πως θα πρέπει να βοηθήσει στις προσπάθειες για επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα.
-------------

2.  Η Mazjedonisch γλώσσα της γερμανικής κυβέρνησης

Μεγάλη προβολή κάνουν τα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης, όχι τόσο την ουσία της επίσκεψης  στη Γερμανία, του σκοπιανού πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι  και το αντικείμενο των συζητήσεων του, με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκερ, όσο, τις τυπικότητες που περιέβαλαν τη συνάντηση.

Έτσι προβάλουν, ιδιαίτερα, σε φώτο και βίντεο ότι η Γερμανία ονομάζει τη σλαβική τους γλώσσα mazedonisch- μακεδονική- και αυτό, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, δείχνει τη στάση  της Γερμανίας, ως προς το νέο-σλαβικό κράτος τους.

--
ΣΧΕΤΙΚΑ (ПЈРМ/PJRM/FYROM/БЮРМ/ARYM/ БЈР М  SITES):


No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin