Sunday, January 29, 2012

Αλλαγή πορείας τώρα στο Κυπριακό ...

-
Η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει ούτε καν την παραμικρή σκέψη για άλλα θέματα που αφορούν την Ελλάδα, πόσω μάλλον το πρόβλημα της Κύπρου, το οποίο στο μυαλό της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού «σέρνεται» άλυτο εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, πριν ακόμα από την αμερικανοσχεδιασμένη τουρκική εισβολή. Είναι λογικό να μην υπάρχει χώρος στις εφημερίδες ούτε για τις κρίσιμες συνομιλίες του Greentree, που ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη με απόλυτο αδιέξοδο, παρά τις ύποπτες προσπάθειες του γενικού γραμματέα Μπαν Κι Μουν να «πιστοποιήσει» πρόοδο.
Η κατάληξη ήταν αρνητική και η διαπίστωση των πάντων, που κρύβουν με αλήτικο τρόπο οι Βρετανοί, είναι ότι η τουρκική πλευρά δεν υποχωρεί ούτε έναν πόντο από τα τετελεσμένα της εισβολής και κατοχής.
Οι Τούρκοι και οι σύμμαχοί τους παραμένουν σταθεροί στους σχεδιασμούς τους, οι οποίοι δεν συναντώνται πουθενά με τα συμφέροντα του κυπριακού λαού. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο προβληματίζει και προκαλεί μεγάλη ανησυχία η επιμονή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος συνεχίζει να διαπραγματεύεται με καλή πίστη, σαν να μην υποπτεύεται καν το σατανικό παιχνίδι που παίζεται εις βάρος του ίδιου και της Κύπρου. Η στάση του, που έπρεπε να είχε εκτιμηθεί από τον Μπαν Κι Μουν, δυστυχώς έχει παρεξηγηθεί από τον γενικό γραμματέα και τους αδίστακτους συνεργάτες του, οι οποίοι τον έφεραν στο σημείο να είναι ικανοποιημένος με το απαράδεκτο γεγονός ότι ο ΟΗΕ τηρεί δήθεν ίσες αποστάσεις.
Μα είναι δυνατόν να δηλώνει κάποιος ικανοποίηση, πόσω μάλλον ο κ. Χριστόφιας που γνωρίζει από πρώτο χέρι, επειδή ο άβουλος γενικός γραμματέας επιρρίπτει «ισομερώς» τις ευθύνες στον κατακτητή και το θύμα του;
Απαιτείται αλλαγή πορείας και ο Πρόεδρος της Κύπρου το γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν. Και επειδή πιστεύει πραγματικά στην επανένωση του νησιού, έπρεπε από καιρό να συνειδητοποιήσει πως οι υποχωρήσεις φέρνουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα.
Eξάλλου η εικόνα του κ. Χριστόφια από κοινού με τον κ. Ερογλου να εγκαινιάζουν δίπλα δίπλα την κυπριακή προεδρία της ΕΕ δεν θα είναι μόνο εθνικό ατόπημα, αλλά και αποκρουστικό θέαμα.
---
ΣΧΕΤΙΚΑ :

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin