Friday, January 27, 2012

Ελληνικό διάβημα, για την αψίδα με τον ήλιο της Βεργίνας, στο κέντρο των Σκοπίων ....

Ανακοίνωση ΥΠΕΞ σχετικά με την πραγματοποίηση διαβήματος στο ΥΠΕΞ της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας :
Η Επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδος στα Σκόπια, Πρέσβης Αλ. Παπαδοπούλου, προέβη σε διάβημα προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, με αφορμή την ανέγερση αψίδας στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, στην οποία απεικονίζεται, μεταξύ άλλων, ο Ήλιος της Βεργίνας και παραστάσεις αλυτρωτικού περιεχομένου, κατά παράβαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας και της αρχής της καλής γειτονίας.

Στο ίδιο πλαίσιο, η κα Παπαδοπούλου διαμαρτυρήθηκε για τη συνεχιζόμενη, με διάφορες ενέργειες, πολιτική διαστρέβλωσης της ιστορικής πραγματικότητας, που στρέφεται εναντίον της Ελλάδος και άλλων γειτονικών χωρών.

Η Ελλάδα έχει κατ’ επανάληψη επισημάνει ότι τέτοιες ενέργειες, πέραν του ότι αποτελούν παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας και της αρχής της καλής γειτονίας, ο σεβασμός της οποίας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας, είναι επικίνδυνες και συνιστούν απειλή για τη σταθερότητα της περιοχής των Βαλκανίων, που έχει πληρώσει ακριβά στο παρελθόν το τίμημα του εθνικισμού.
Η Ελλάδα καλεί την κυβέρνηση της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας να λάβει διορθωτικά μέτρα για τις ως άνω ενέργειες.
(Ελληνικό ΥΠΕΞ) Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2012
-
  1. Διάβημα προς το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ πραγματοποίησε σήμερα η επικεφαλής του Γραφείου συνδέσμου της Ελλάδος στα Σκόπια
  2. Σκόπια: ‘Κηδεύεται’ η Ελλάδα στο καρναβάλι της Βέβτσανης (Вевчани SKOPJE)
  3. Στην Κομισιόν οι προκλήσεις (του «Καρναβαλιού») των Σκοπιανών
  4. Γ. ΔΕΛΑΒΕΚΟΥΡΑΣ : Η καταγγελία της συμφωνίας προβλέπεται από την ίδια τη συμφωνία
-
ΣΧΕΤΙΚΑ (ПЈРМ/PJRM/FYROM/БЮРМ/ARYM/ БЈР М  SITES):

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin