Tuesday, December 6, 2011

Σκόπια: Ο Ίβανοφ Ζήτησε Από Τους Πρέσβεις Του ΟΗΕ Την Τήρηση Της Ενδιάμεσης Συμφωνίας .......

Δεκέμβριος 6, 2011.
«Πλήρη Σεβασμό της ετυμηγορίας της Χάγης και της Ενδιάμεσης Συμφωνίας με την Ελλάδα και τη συμμόρφωσή της  με το Διεθνές Δίκαιο»
Αυτό προέτρεψε ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκεόργκι Ίβανοφ, στους πρέσβεις των κρατών μελών (μονίμων) του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών οι οποίοι είναι διαπιστευμένοι στα Σκόπια.
Ο Ίβανοφ εξέφρασε την ελπίδα ότι η τήρηση και η αποτελεσματική εφαρμογή της Ενδιάμεσης  Συμφωνίας θα συμβάλλει στην απεμπλοκή  της χώρας που θα έχει ως συνέπεια την Ευρωατλαντική  ενσωμάτωσή της FYROM, η οποία  (σ.σ.…αφού  γίνει) θα δημιουργήσει ένα θετικό κλίμα για την  εξεύρεση λύσης στη διαφορά του ονόματος με την Ελλάδα,  μια διαδικασία η οποία διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ (σ.σ.…χαιρέτα μου τον πλάτανο…).
Τα παραπάνω είπε ο πρόεδρος των Σκοπίων στους Πρέσβεις των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ρωσίας, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Κίνας ο πρόεδρος των Σκοπίων.
«Το κράτος μας  δεν έχει κανένα καλύτερο τρόπο για να αποδείξει την προθυμία του προς την Ελλάδα, να απόσχει από περαιτέρω παραβιάσεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας και ότι αυτό αποτελεί βασικό ζητούμενο από εμάς» , είπε ο Ίβανοφ.
Παρά του ότι οι πρεσβευτές δεν ήταν πρόθυμοι να εκφράσουν δημοσίως τη θέση τους, σχετικά με την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης, ωστόσο δεν παρέλειψαν αν αποστείλουν συγχαρητήρια στην  σκοπιανή ηγεσία μέσα στο πνεύμα ότι η ετυμηγορία της Χάγης δεν έχει νικητές και ηττημένους αλλά δημιουργεί ένα θετικό κλίμα …καλής γειτονίας.
Ο Ίβανοφ το απόγευμα συναντήθηκε , επίσης, με τους Πρέσβεις των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίοι είναι διαπιστευμένοι στα Σκόπια.

 Πηγή: Сител

Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

ΣΧΕΤΙΚΑ (FYROM SITES):

Иванов побара од Советот на безбедност на ОН да се почитува пресудата и Времената спогодба (Канал5) 

Иванов ќе се сретне со амбасадорите на земјите членки на ОН и на ЕУ (Утрински весник)

Иванов до амбасадорите: Бараме почитување на пресудата и Времената спогодба (Курир)

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin