Sunday, December 18, 2011

Καταρρέει το κατηγορητήριο στη δίκη των «βατραχιών» Ο.Υ.Κ. – Μ.Υ.Α.Λ.Σ .....

Θεσμοί υπό κατάρρευση, κοινωνία σε νευρική κρίση. Αυτά που διαδραματίστηκαν στην αίθουσα του Ναυτοδικείου, ξεπερνούν κάθε νοσηρή φαντασία. Πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε έξω από το κτίριο για να συμπαρασταθεί στα παιδιά της ΜΥΑ (Λιμενικό Σώμα), που βρέθηκαν στο στόχαστρο των εθνομηδενιστών για συνθήματα που ακούστηκαν μετά από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου του 2010. Οι πρωτεργάτες των διώξεων, η πολιτική αγωγή και οι μάρτυρες κατηγορίας αποδοκιμάστηκαν, ενώ στην αίθουσα επικράτησε μεγάλη ένταση, με πολίτες να διιαπληκτίζονται με την έδρα, η οποία έδιωχνε κόσμο έξω, ενώ έγινε και μια απόπειρα επίθεσης στον γνωστό για τις απόψεις του δικηγόρο της πολιτικής αγωγής Θανάση Τάρτη, από άγνωστο άτομο, το οποίο απομάκρυνε η αστυνομία από την αίθουσα.
Η παρουσία του Παναγιώτη Δημητρά (ο οποίος επικαλείτο συνεχώς τις δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αλλά και του Γιώργου Πεταλωτή μετά το συμβάν της παρέλασης), αλλά και τα όσα είπε, έριξαν λάδι στη φωτιά, εξαγριώνοντας τον κόσμο και δημιουργώντας συνεχώς εντάσεις.
Στην ουσία της υπόθεσης: η έδρα «έπαιξε» ανοικτά υπέρ των μηνυτών, όσον αφορά τουλάχιστον στα διαδικαστικά, όπως έκανε και ο εισαγγελέας.
Όταν ζητήθηκε η αποβολή της πολιτικής αγωγής από την υπεράσπιση, η έδρα απέρριψε το αίτημα, μετά από μακρά διακοπή. Ο δε εισαγγελέας, δεν διαφώνησε και αυτός με την παρουσία του Παναγιώτη Δημητρά του Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι στο δικαστήριο και το ξεκαθάρισε, όταν τέθηκε το θέμα από την υπεράσπιση, που μίλησε για αντιδικονομική διαδικασία και μάρτυρα που «προέκυψε από το πουθενά».
Επίσης: ζητήθηκε από την υπεράσπιση η φυσική παρουσία της Αλβανίδας και του Σκοπιανού που δήλωσαν και πέτυχαν παράσταση πολιτικής αγωγής, με τον συνήγορο της τελευταίας να «μασάει» τα λόγια του για το θέμα.
Χαρακτηριστικό είναι το ότι, όταν η πολιτική αγωγή περιέγραψε τα «συναισθήματα» του Σκοπιανού και της Αλβανίδας, μετά το άκουσμα των συνθημάτων, η υπεράσπιση (Πυλιώτης) αναρωτήθηκε γιατί μένουν εδώ, αφού φοβούνται. Σημειωτέον ότι ο Σκοπιανός, δεν κατοικεί στη χώρα μας (ο Παναγιώτης Δημητράς είπε κάτι αμίμητα για «συνεργασίες» και «προγράμματα», χωρίς να πει ότι ο Σκοπιανός συνεργάτης του βρίσκεται στην Αυστραλία).
Πάντως, διάχυτη είναι πια η εντύπωση ότι όποιος θέλει έρχεται στην Ελλάδα και με τη συνεργασία των «θεσμών», μηνύει επίλεκτους στρατιωτικούς, θέτοντάς τους σε διαθεσιμότητα και ομηρία και «απονευρώνοντας» έτσι τις Ένοπλες Δυνάμεις μας.
Ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, ο δημοσιογράφος Γιάννης Αγγελίδης, ο οποίος τράβηξε και έδωσε στη δημοσιότητα το επίμαχο βίντεο, θεωρήθηκε από την υπεράσπιση (και από την έδρα) ότι υπέπεσε σε αντιφάσεις, με αποτέλεσμα να μηνυθεί δις για ψευδορκία και να μην του επιτραπεί να αποχωρήσει.
Αρνήθηκε δε να απαντήσει σε κάποιες ερωτήσεις της υπεράσπισης, επικαλούμενος την προστασία των προσωπικών του δεδομένων. Κανείς εκ των μαρτύρων κατηγορίας, συμπεριλαμβανομένου του κ. Αγγελίδη, αλλά και των μηνυτών που επιδίδονται συστηματικά σε κοινωνική μηχανική (Δημητράς, Παπαδόπουλος), δεν ήταν σε θέση να αναγνωρίσει ούτε έναν εκ των κατηγορουμένων.
Από την άλλη, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ (ένας Αστυνόμος και ένας Ανθυπαστυνόμος) από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, οι οποίοι επεξεργάστηκαν το υλικό που δόθηκε στη δημοσιότητα, οπτικά και ηχητικά, άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο αλλοίωσής του, τονίζοντας ότι «δεν είναι δυνατή η ηχητική ταυτοποίηση» και ότι «δεν μπορούμε να αποδώσουμε τα συνθήματα». Πάντως, στην εξέτασή τους, η έδρα επέδειξε (επιτηδευμένη) σχολαστικότητα, δίνοντας την εντύπωση ότι έψαχνε κάποιο αντικειμενικό στοιχείο για να «πατήσει».
Χαρακτηριστικές είναι οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος του Ναυτοδικείου (στρατοδίκης του Στρατού Ξηράς), συνομιλώντας με την υπεράσπιση, ειδικά μετά την κατάθεση του δημοσιογράφου Γιάννη Αγγελίδη: «Δεν έχει απαντήσει σε καμία ερώτηση που να καταδεικνύει τους εντολείς σας», «έχει απαντήσει ξεκάθαρα ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει», «η αμφιβολία είναι υπέρ του κατηγορουμένου, τον οποίο υπερασπίζεστε».
Από την άλλη, η υπεράσπιση έδωσε τη μάχη της. Οι δικηγόροι Χριστίνα Τσαμπάζη και Στυλιανός Πυλιώτης, έδωσαν και πάλι σκληρή μάχη, χωρίς να μασήσουν τα λόγια τους: «Ο Σόρος είναι πίσω απ’ όλα αυτά, πίσω από τον ανθελληνικό πόλεμο», είπε ο Στέλιος Πυλιώτης, ενώ δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να αφήνει αιχμές για τη στάση της πολιτικής αγωγής: «εμείς πιστεύουμε στο Θεό», υπογράμμισε σε κάποια στιγμή χαρακτηριστικά.
Αίσθηση προκάλεσε η κατάθεση του διοικητή της ΜΥΑ Αντιπλοίαρχου (ΛΣ) Κωνσταντίνου Αλλοίμονου, ο οποίος αναφέρθηκε στην κοινωνική προσφορά της ΜΥΑ και των κατηγορούμενων στελεχών της, στην έρευνα και διάσωση, στις ειδικές επιχειρήσεις, στη διάσωση μεταναστών και σε απεγκλωβισμούς συνανθρώπων μας από ναυάγια. Όπως επίσης αναφέρθηκε, κάποια στελέχη της ΜΥΑ, μετά την υπηρεσία τους έγιναν μοναχοί. Τονίστηκε επίσης από την υπεράσπιση το γεγονός ότι είναι οξύμωρο άτομα με ανθρωπιστική προσφορά, να χαρακτηρίζονται άκριτα «ρατσιστές».
Τέλος, πολύ χαρακτηριστικό του πως λειτουργούν οι εθνομηδενιστικές αρχές της χώρας μας είναι το ότι ο υποδιοικητής της ΜΥΑ, ο παρασημοφορημένος υποπλοίαρχος Αθανάσιος Χαραλαμπόπουλος, παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας (+68), είναι αυτή τη στιγμή στη διάθεση του αρμόδιου υπουργείου, ενώ είναι πρόεδρος σε μια επιτροπή προμηθειών εδώ και ενάμισι χρόνο, που ασχολείται με αγορά υλικών για το ΛΣ, αλλά και τις βαφές και τους καθαρισμούς των κτιρίων του Σώματος. Κι ας έχει περάσει 14 σχολεία σε Ελλάδα & ΗΠΑ (ελευθέρας πτώσεως, ανορθόδοξου πολέμου, αντιτρομοκρατίας, αιχμαλώτων, ΕΚΑΜ κα), όλα με άριστα. Ελλάς το μεγαλείο σου...
Η δίκη των στελεχών της ΜΥΑ θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, στις 11:30, στο Ναυτοδικείο Πειραιά.
Νίκος Χιδίρογλου

elora gr

ΣΧΕΤΙΚΑ:
Ένταση στη δίκη των Ο.Υ.Κ. – Μ.Υ.Α.Λ.Σ Η δίκη διακόπηκε οριστικά και θα συνεχιστεί την Τρίτη (20/12/2011)

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin