Tuesday, December 6, 2011

Канал 5: Τα Σκόπια δεν θα είναι στην ατζέντα της ΕΕ την Παρασκευή ......

Δεκέμβριος 6, 2011.
«Η δυνατότητα απόκτησης μιας ημερομηνίας για την έναρξη των διαπραγματεύσεων  των Σκοπίων με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξεταστεί στη διάρκεια του επόμενου έτους κατά την προεδρία  της Δανίας».
 Αυτό αποφάσισε, αργά, χθες το βράδυ, το Συμβούλιο των Υπουργών της Ένωσης, κατά τη διάσκεψη στην οποία διακοινώθηκαν συμπεράσματα σχετικά με την στρατηγική της διεύρυνσης.
 Το συμπέρασμα το οποίο βγήκε για τα Σκόπια –σημειώνει το σκοπιανό κανάλι- είναι ότι δεν βρίσκονται στην ατζέντα της Παρασκευής.
 Οι Υπουργοί των Εξωτερικών εξέφρασαν ικανοποίηση για την πρόοδο της χώρας όσο αναφορά τις πρόσφατες εκλογές, αλλά, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους σχετικά με τα θεμελιώδη δικαιώματα, όπως είναι η ελευθερία της έκφρασης στα μέσα ενημέρωσης, η ανεξαρτησία του δικαστικού σώματος και οι μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση.
 Επίσης, βασικό ζήτημα παραμένει  η εφαρμογή της Συμφωνίας Πλαισίου της Οχρίδας ( σ.σ. για ισότιμες σχέσεις Αλβανών και Σλάβων),  καθώς οι σχέσεις καλής γειτονίας.
Το Συμβούλιο δίδει ύψιστη σημασία στην αμοιβαία αποδεκτή λύση στη διαφορά του ονόματος υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και της έγκαιρης ολοκλήρωσης του διαλόγου σε υψηλό επίπεδο των δύο χωρών ( Σκοπίων-Ελλάδας).
Πηγή: Канал 5

Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

ΣΧΕΤΙΚΑ:

Πρώτα το όνομα, μετά η ένταξη, λένε στα Σκόπια οι ΥΠΕΞ των «27»

 
ΣΧΕΤΙΚΑ (FYROM SITES):

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin