Monday, November 28, 2011

Έκκληση Γκρούεφσκι σε Παπαδήμο: «Υποστηρίξτε μας στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις»........

Νοέμβριος 28, 2011-(inanews)

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, απηύθυνε δημόσια επιστολή  προς τον Έλληνα ομόλογό του, Λουκά Παπαδήμο, αναζητώντας την αναδιάταξη των  ελληνικών όρων στη Σύνοδο Κορυφής  της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Δεκέμβριο.

Στην επιστολή του, επισημαίνει  το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι το παλαιότερο μέλος της ΕΕ στην περιοχή, η οποία είναι και ο φορέας της Ατζέντας 2014 και η οποία βασίζεται στην πολιτική της διεύρυνσης για τις χώρες των Βαλκανίων.



Ο  Γκρούεφσκι  αναφέρθηκε  στις δηλώσεις του κ. Παπαδήμου ότι η Ελλάδα ‘μπορεί να δώσει αποφασιστική συμβολή στην αναζωογόνηση των ευρωπαϊκών διαδικασιών ολόκληρης της περιοχής» και ότι υποστηρίζει «το άνοιγμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων συμβάλλει στην ενίσχυση της θετικής δυναμικής της ενσωμάτωσης των Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Δεν παραλείπει να αναφερθεί στα γεγονότα της τελευταίας δεκαετίας και επισημαίνει  ιδιαίτερα τους όρους για τη  διαδικασία των διαπραγματεύσεων που ακολουθείται  για την προσχώρηση μιας συγκεκριμένης χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι υπάρχει, δηλαδή,  η προϋπόθεση η υποψήφια χώρα να μην έχει διμερή προβλήματα με χώρα μέλους της Ένωσης. Ο Γκρούεφσκι τονίζει:

«Είμαι πεπεισμένος ότι οι δύο χώρες μας μπορούν να εφαρμόσουν  θετικά μοντέλα του παρελθόντος. Αναγνωρίζουμε ότι η ευρωπαϊκή μεθοδολογία, με την έναρξη των διαπραγματεύσεων για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα προσφέρει  θετικό κλίμα και την αμοιβαία εμπιστοσύνη που είναι απαραίτητη για την οριστική επίλυση των υπολοίπων διμερών διαφορών μας, στο πνεύμα της ευρωπαϊκής συνεργασίας».

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, τόνισε ότι η πεποίθησή του για την αποδοχή της πρότασής του για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης και από τα δύο μέρη, θα διαρκέσει όσο και η διαδικασία των διαπραγματεύσεων, η οποία μπορεί να εμπνεύσει θετική εξέλιξη στα γεγονότα. «Είμαι πεπεισμένος ότι η προσέγγιση αυτή θα επιτρέψει τη δημιουργία του κατάλληλου πλαισίου για την εξεύρεση και την εφαρμογή μιας κοινά αποδεκτής λύσης, που θα βασίζεται στο σεβασμό, την κατανόηση και το αμοιβαίο συμφέρον.

«Κάνω έκκληση για άλλη μια φορά, προς την κυβέρνησή Σας, η οποία απολαμβάνει την υποστήριξη των περισσότερων πολιτικών δυνάμεων, να αξιοποιήσει τη μοναδική αυτή ευκαιρία , με το πνεύμα που ειπώθηκε πιο πάνω. Με την υποστήριξη της απόφασης από την κυβέρνησή Σας, για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων κατά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου 2001, ώστε να αυξηθούν τα οφέλη από τη διαδικασία της διεύρυνσης της περιοχής μας», τόνισε ο Γκρούεφσκι.


Πηγή: inanews
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

ΣΧΕΤΙΚΑ:

Επιστολή Γκρούεφσκι στον Πρωθυπουργό (Λουκά Παπαδήμο)

Ενδιάμεση Συμφωνία & Χρονικό – Χάγη

Αρχικά ΜΚ – αμέλεια τελωνείων?

Paltalk com : Μαυσωλείο Παρακμής

 

 Σχετικά (άρθρα fyrom sites) :

Писмо од премиерот Груевски до грчкиот премиер Пападемос (Канал 5)

Старт на ЕУ-преговори за надминување на билатералните разлики (Утрински весник) 

Груевски му пиша на Пападимос: Поддржете нè во декември 2011 да влеземе во ЕУ (info)

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin