Monday, November 28, 2011

«Η Χάγη καταδίκασε την Ελλάδα» .......

Νοέμβριος 27, 2011.

«Η ελληνική εφημερίδα Καθημερινή επικαλούμενη ανεπίσημες, αλλά αξιόπιστες πηγές από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, υποστηρίζει ότι η απόφαση έχει εκδοθεί υπέρ των Σκοπίων»



Το δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, με το βέτο για την ένταξη της  FYROM στο ΝΑΤΟ, αναφέρει η ελληνική εφημερίδα με πληροφορίες που έχει από την ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, η οποία θα ανακοινωθεί στις 5 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένα βασικό επιχείρημα για αυτήν την απόφαση ήταν οι δηλώσεις του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και της υπουργού Ντόρας Μπακογιάννη, επικεφαλής τότε της ελληνικής διπλωματίας που ανακοίνωσε το βέτο λόγω της διαφωνίας του ονόματος της FYROM.

Η ετυμηγορία, σύμφωνα με την πηγή της Καθημερινής, δεν έχει ακόμη δώσει απάντηση στο αίτημα των  Σκοπίων,  να δώσει εντολή, ώστε η Ελλάδα να μην εμποδίσει την ένταξη της χώρας.

Η ετυμηγορία αναμένεται να έχει όχι μόνο νομική αλλά και ισχυρή επιρροή στην πολιτική διαμάχη των δύο χωρών.
Πηγή: Сител, Press24 κλπ

Σημείωση: Το δημοσίευμα της Καθημερινής: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_27/11/2011_464352

**********************************************************************************
Το δημοσίευμα της Καθημερινής:




Προς καταδίκη Ελλάδας στη Χάγη
Μετά την προσφυγή των Σκοπίων
 

Καταδικαστική για την Ελλάδα θα είναι -σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες της «Κ»- η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης στην υπόθεση με τα Σκόπια. Υπενθυμίζουμε ότι μετά την απόφαση της συνόδου κορυφής στο Βουκουρέστι να μην εντάξει την ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, τα Σκόπια είχαν προσφύγει στη Χάγη, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι είχε ασκήσει βέτο και ως εκ τούτου είχε παραβιάσει το άρθρο 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας.
Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου (αναμένεται να εκδοθεί σε οκτώ ημέρες) αποδέχεται ότι η Ελλάδα παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία, με κεντρικό επιχείρημα τις δηλώσεις των Κώστα Καραμανλή (πρώην πρωθυπουργού) και Ντόρας Μπακογιάννη (πρώην υπουργού Εξωτερικών) ότι θα ασκήσουν βέτο. Κι αυτό παρότι τελικώς δεν χρειάστηκε να το πράξουν.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Διεθνές Δικαστήριο δεν αποδέχεται το αίτημα των Σκοπίων να καταδικάσει προκαταβολικά την Ελλάδα εάν ασκήσει βέτο σε ένταξη της ΠΓΔΜ σε διεθνή οργανισμό. Το επιχείρημά του είναι ότι δεν έχει δικαίωμα να κρίνει κράτη για την άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων τους στο μέλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ:

Ενδιάμεση Συμφωνία & Χρονικό – Χάγη

Αρχικά ΜΚ – αμέλεια τελωνείων?

Paltalk com : Μαυσωλείο Παρακμής

—–
Σχετικά (άρθρα fyrom sites) :

Пресудата на Хаг за Времената спогодба на 5 декември  (Дневник )
Пресудата за спорот за името на 5. декември (kurir)
Пресудата за Времената спогодба на 5. декември (Утрински весник)

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin