Sunday, August 7, 2011

Άλλοτε σε απάθεια και άλλοτε σε παροξυσμό (μέρος 1ο).......

Eβγαλαν το σήμα 'ΜΚ' και το κόλλησαν στο μέτωπο
του φορτηγατζή από την πΓΔΜ"
Υπάρχει η είδηση με τίτλο : “Έλληνες αντιδρούν και βγάζουν τα σήματα ΜΚ των σκοπιανών από τα φορτηγά τους.” [1] καθώς και το αντίστοιχο βίντεο.

Το γεγονός είναι ότι συνεχίζουν να περνάνε σκοπιανά οχήματα (φορτηγά, ΙΧ και λεωφορεία) με το σήμα “ΜΚ” και θα έλεγε κανείς ότι στην πρόκληση αυτή οι ελληνικές αντιδράσεις χαρακτηρίζονται άλλοτε από απάθεια και άλλοτε από εθνικό παροξυσμό.
     Στην πραγματικότητα όμως το συμβάν εθνικού παροξυσμού ήταν ένα και συνέβη , αν αληθεύουν οι μαρτυρίες, στην εθνική οδό κοντά στην Λάρισα [2], πιθανώς σε parking. Μάλλον ήταν ομάδα Ελλήνων και ο Σκοπιανός οδηγός μονάχος. Κάποιος βέβαια βιντεοσκοπούσε. Στην πληθώρα όμως των σκοπιανών αυτοκινήτων που περνάνε τους μεθοριακούς σταθμούς με αυτοκόλλητα “ΜΚ” δεν έχει καταγραφεί καμία αντίδραση . 
  Συνεπώς αν θέλουμε να προσεγγίσουμε νηφάλια την αλήθεια, θα λέγαμε ότι Έλληνες αντιδρούν με απάθεια στα εισερχόμενα σκοπιανά οχήματα με σήμα “ΜΚ” και μία μικρή ομάδα, εντελώς τυχαία, αντέδρασε κάποτε ακραία. Θα μπορούσε βέβαια να καλέσει τις αρμόδιες αρχές και να ακινητοποιηθεί το βυτιοφόρο σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ακολούθησε την ενδιάμεση συμφωνία και όπως αναλύεται σε προηγούμενη ανάρτηση [3].
 Πως όμως φτάσαμε στην κατάσταση απάθειας με ελάχιστες εξαιρέσεις παροξυσμού, (μία έχει καταγραφεί), δίχως να αντιδράμε νόμιμα και όπως πρέπει? Τι να τις κάνει ένα άτομο και ένας λαός  τις γνώσεις του και την καλλιέργεια του όταν σε συγκεκριμένα προβλήματα τόσο απλά αντιδρά (κατά PAVLOV ) “ άστοχα ”, και ακόμα χειρότερα, έπαψε να αντιδρά ? Τι είναι αυτό πού οδηγεί, παρά το πλήθος των γνώσεων, στην παράλυση της “μη ενέργειας”?..............................

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin